Odgovorno priređivanje

Odgovorno priređivanje igara na sreću

Maloletnici

Osobama mlađim od 18 godina zabranjeno je učestvovanje u igrama na sreću na sajtu King.rs, kao što je po Zakonu o igrama na sreću Republike Srbije i precizirano.

U mere predostrožnosti koje primenjujemo ubraja se niz provera koje za cilj imaju onemogućavanje licima mlađim od 18 godina da učestvuju u igrama na sreću putem sajta King.rs.

Zadržavamo pravo da zatražimo verifikaciju dokumenata od bilo kog korisnika i možemo blokirati nalog dok zadovoljavajući dokaz ne bude primljen.

Da bi se sprečila zloupotreba tuđih naloga, roditeljima savetujemo da dodanto instaliraju programe za filtriranje i ograničavanje sadržaja.

Odgovorno priređivanje igara na sreću

Učestvovanje u igrama na sreću treba doživljavati kao vid zabave na jedan odgovoran način bez suočavanja sa bilo kakvim problemima. Ipak, postoji određena doza rizika od zavisnosti, kada dopustimo da igra preuzme kontrolu. Posledice takve zavisnosti mogu biti veoma ozbiljne za nas i naše najmilije.

Ukoliko Vi ili neko iz Vaše porodice ima problem, možemo da Vam pomognemo. Pozovite: BEOGRADSKI POZIVNI CENTAR (0800-110-011)

Besplatna SOS linija za problem sa patološkim kockanjem dostupna je radnim danima od 7 do 22h.

Evidencija transakcija

Sve svoje transakcije igrač može u svakom trenutku videti na stranici "ISTORIJA" kada klikne na link “Istorija uplata/ Istorija isplata".

Ograničavanje iznosa uplate

Ukoliko imate problem sa kockanjem u svakom trenutku imate mogućnost da na stranici "Podešavanja" aktivirate opciju za ograničavanje iznosa uplate na dnevnom, nedeljnom ili mesečnom nivou.

Zaključavanje naloga

U svakom trenutku igrač ima mogućnost da na stranici "Podešavanja" aktivira opciju za samoisključenje na određeni vremenski period.

Ukoliko poznajete osobu za koju smatrate da ima problem sa kockanjem i mislite da je potrebno da joj se onemogući pristup našem sajtu molimo Vas da nas o tome obavestite elektronskim putem na mail [email protected].

U Vašoj poruci je neophodno da nam dostavite Vaše identifikacione podatke, kao i podatke osobe za koju zahtevate isključenje.

Testirajte sebe imate li problem sa kockom?

Osoba koja je zavisna od kocke troši mnogo vremena na kockanje i gubi mnogo novca u igri. Utiče loše na druge Ijude, slabi ili prekida kontakte sa svojim prijateljima i porodicom i zanemaruje sva druga interesovanja i obaveze, a postaje jako vezana za krug ljudi s kojima kocka, oseća da ne može da kontroliše svoje ponašanje i često gubi samopoštovanje i razvija osećanje griže savesti i ponekad postaje agresivna ukoliko izgubi mnogo novca.

Sledeći test će vam pokazati u kom stepenu je kod vas izražena zavisnost od kocke:

 • Da li se u poslednje vreme kockate više nego ranije?
 • Da li uvek smišljate izgovore u nameri da se kockate?
 • Da li nastavljate da se kockate i kada gubite?
 • Da li ste nekada propustili dogovoreni sastanak zbog kockanja?
 • Da li ste ikada ušli u sukob zbog kocke?
 • Da li se stidite da kažete drugima koliko se često kockate?
 • Da li se osećate loše kada se ne kockate?
 • Da li se ikada kockate zato što vam je potreban novac?
 • Da li ste se nekada kockali duže nego što ste planirali?
 • Da li biste se kockali novcem koji ste dobili na nepošten način?
 • Da li nastavljate da se kockate i kada pobeđujete?
 • Da li se ikada kockate da bi zaboravili svoje probleme?
 • Da li se ikada kockate zato što nešto proslavljate?
 • Da li vam pada teško da se ne kockate duže vreme?
 • Da li se ikada kockate zato što vam je dosadno?

Ako ste pozitivno odgovorili na 1 do 4 pitanja za vas nema opasnosti, između 5 i 9 pozitvnih odgovora je grupa kod koje postoji rizik i vi morate da budete obazrivi. Ali ako broj pozitivnih odgovora iznosi između 10 i 15 vi imate problem koji morate rešavati.

Za pomoć se možete obratiti nekoj od ustanova koje se bave ovim problemom:

Institut za mentalno zdravlje

Adresa: Palmotićeva 37, 11000 Beograd, Srbija

Telefon: (+381) 11 3307 500

Web sajt: www.imh.org.rs

Specijalna Bolnica za Bolesti Zavisnosti

Adresa: Teodora Drajzera 44, 11000 Beograd, Srbija

Telefon: (+381) 11 3671 429

Web sajt: www.drajzerova.org.rs